1781

Het Piratenspel

Allerkleinsten - Piraten -

 |     | 


Het Piraten Spel DoosHonderd jaren geleden was de macht op zee nog in handen van piraten. Zeerovers die roem en faam zochten door schepen te enteren en schatten buit te maken. Als het schip van de beruchte piraat ‘Manke Max’ ten onder gaat, blijft een grote schat vol gouden munten achter op de zeebodem. Net deze kostbare munten willen de kleine zeerovers veroveren én behouden. Bind je ooglapje op, hijs de zeilen en breng de schat van Manke Max naar boven

De touwbrug
Het spelbord van het ‘Piratenspel’ is langs beide zijden bespeelbaar. En creëert zo twee spelvormen. Je kiest  zelf de spelvorm met de juiste moeilijkheidsgraad voor de spelers. Aan de ene kant heb je ‘De Touwbrug’. Ideaal voor de allerkleinsten. De andere kant, ‘Het Schip’, is een variant voor iets oudere kinderen.
Hier zijn de spelregels een tikkeltje uitgebreider en komt er meer strategie en tactiek aan te pas.
In ‘De Touwbrug’ balanceren de spelers elk op een touwbrug van elf latten die naar het schip leidt. Elke beurt   proberen ze een stapje verder te geraken en munten te verzamelen. Ze krijgen ook telkens een kaartje dat hen extra plaatsen vooruit of achteruit zet. Winnen of verliezen is hier minder belangrijk. Vooral de eerste kennismaking met een echt bordspel staat centraal.

Het schip
Op de keerzijde vinden we ‘Het Schip’. Hier dingen maximum vier piraten naar het goud. Elke piraat stopt zijn   verzamelde munten in zijn piratenzakje: een klein, zwart, stoffen zakje met een doodshoofd op. Om in de  juiste sfeer te geraken natuurlijk. Naast het ophijsen van de schat van Manke Max, is het ook een hele kunst om de veroverde munten te behouden. De andere piraten zijn immers niet mals voor elkaar en laten het dan ook niet na om elkaars munten te stelen als ze daartoe de kans krijgen.

Elke piraat stopt zijn verzamelde munten in een zwart stoffen zakje met een doodshoofd op.

Er zijn verschillende manieren om tijdens het spel munten te veroveren. Je kan op een vakje met een munt  terecht komen, een muntkaartje trekken, munten te pakken krijgen met de juiste dobbelsteenworp of ze stelen van een medepiraat via een piraatkaartje. Je kan ook munten verliezen door het ‘zinkende boot’-kaartje te  trekken. Spannend tot aan de eindmeet. Wie heeft het meeste geluk?

Spel in Zicht’ beoordeling

Het ‘Piratenspel’ combineert een speelse eenvoud met een mooie vormgeving. Het is bovendien één van de  weinige échte bordspellen voor de allerkleinsten. Zo kunnen zelfs 3 tot 4 jarigen met trots zeggen een echt cool, stoer bordspel te hebben gespeeld. Mét een dobbelsteen, pionnen, kaartjes, geld, groot spelbord, …

Het Piraten Spel EvaluatieHet spel groeit bovendien mee als de kinderen ouder worden. Zo worden ze steeds opnieuw uitgedaagd. De spelregels blijven bij elke variant duidelijk en overzichtelijk. De jongste broertjes of zusjes hoeven nu niet  meer te horen dat ze te klein zijn om mee te spelen. Het Piratenspel brengt het hele gezin rond de tafel.

 

Onze partners

BiovitaBoard@GamesDeKolonistenDeSpeelvogelDeSpelgezelDeTafelridderJolie-spellenLattes&literatureOutpost-GamecenterSpelmagazijnlogo-asmodeespellenspektakellogo-spel