Bordspelmania.eu

Sinds jaar en dag is er in Nederland en Vlaanderen een enorme wildgroei van spellensites. Liefhebbers, vriendengroepen, spellenclubs willen elk op hun manier gelijkgezinden informeren en inspireren over hun hobby. Maar slechts enkelen slagen erin om uit te groeien tot een site die duizenden bezoekers jarenlang weet te boeien: één ervan is bordspelmania.eu. We spraken met Dierik Joolink, één van de grondleggers van de site.

Wat is Bordspelmania.eu?

Dierik Joolink: “Bordspelmania is dé digitale ontmoetingsplaats voor spellenliefhebbers uit Nederland en Vlaanderen. Wie niet genoeg kan krijgen van informatie over spellen, spelverenigingen, activiteiten en nieuwtjes uit de spellenwereld kan bij ons terecht.”

“Naast een discussieforum waar spelers elkaar vinden, helpen en de laatste spellennieuwtjes uitwisselen, vind je er ook een uitgebreide spellendatabase en een kalender met alle evenementen van clubs en uitgevers. Verder tref je een nieuwsfeed aan met de meest recente berichten van de beste bordspelblogs van de Lage Landen en nog zoveel meer.”

Hoe ontstond de site?

Bordspelmania.eu ontstond uit het Spellen­spektakelforum. Nadat 999 Games de spellenbeurs had overgelaten aan Libema kwam dit forum in een neerwaartse spiraal terecht. Een kort verontrustend mailtje naar de administrator van het toenmalige Spellenspektakelforum had een grote impact: het leidde de geboorte van Bordspelmania.eu in.

Wie niet genoeg kan krijgen van informatie over spellen, spelverenigingen, activiteiten en nieuwtjes uit de spellenwereld kan bij ons terecht.

“De definitieve ommekeer kwam in 2010 toen we de mogelijkheid kregen om het Spellen­spektakelforum inclusief historie over te zetten naar het huidige Bordspelmania.eu. Ook de spellendatabase met een paar duizend spelbesprekingen en meer dan 10.000 waarderingen kwam hierbij mee. Het loskoppelen van het forum van het Spellenspektakel gecombineerd met het opzetten van nieuwe activiteiten bleek een gouden ingreep. We groeiden uit tot dé digitale ontmoetingsplaats voor bordspellenliefhebbers in Nederland en Vlaanderen. De bezoekersaantallen zitten nog steeds in de lift en de activiteiten die we organiseren, groeien gestaag. Op dit moment hebben we meer dan 2.500 gebruikers en ruim 100.000 berichten op het forum. En maandelijks vinden meer dan 15.000 unieke bezoekers hun weg naar onze site.”

Q&A’s

“Ook de nevenactiviteiten van Bordspelmania groeien. Zo hielden we op 2 februari onze derde BSM.con in Eindhoven: een meet en greet van forumleden en uitgevers in een ongedwongen sfeer. Dit jaar waren ongeveer 60 forumleden aanwezig.”

“Een ander voorbeeld zijn de Q&A’s, ondertussen een leuke traditie. Diverse spelauteurs zoals Markus en Inka Brand, Michael Schacht maar ook de mensen achter het Spellenspektakel en Spel in Zicht waren ondertussen te gast en werden het hemd van het lijf gevraagd. En er zijn nog veel plannen om Bordspelmania de komende jaren verder uit te bouwen. Blijf ons dus vooral volgen!”

Spelinzicht.eu en bordspelmania.eu slaan handen in elkaar!

Vier keer per jaar inspireert Spel in Zicht liefhebbers van gezelschapsspellen met spellennieuws. Via onze site, nieuwsbrief en magazine (gedrukt en digitaal) bereiken we meer dan 17.000 gezinnen. Wie in tussentijd graag meer informatie wil, kan terecht bij bordspelmania.eu. Onze beide sites zullen naar elkaar verwijzen en zo de spellenwereld in de Lage Landen weer een beetje groter en gezelliger maken.

Surf naar Bordspelmania.eu

Share.