City Maze

City mazeWe willen allemaal wel eens slimmer zijn dan het GPS-toestel in onze wagen. “Indien mogelijk… keer om? Vergeet het, ik ken hier zelf de weg wel”. Som met succes, maar al te vaak de aanzet tot hopeloos verkeerd rijden. Het is dan ook een ongelijke strijd. We hebben inzicht en kennis, maar dat toestel krijgt voortdurend de meest actuele informatie over files en wegenwerken. Maar, niet getreurd, met City Maze krijg je een uitgelezen kans om op gelijke voet te treden met de GPS!

Route berekenen!

City Maze is een één-speler-spel, waarbij heel wat moet worden gepuzzeld en nagedacht. Bij aanvang ken je – net zoals bij een GPS-toestel – enkel de startpositie en de eindbestemming. De ideale route tussen beide punten moet je zelf zien uit te dokteren. Om dit te doen, beschik je over zes pijlen die een richtingsverandering voorstellen. Elk van deze pijlen heeft een rode en blauwe zijde. Een rode startpositie moet via rode pijlen met de rode eindbestemming verbonden worden en voor de blauwe route geldt hetzelfde. Meer informatie heb je niet nodig om meteen aan de slag te gaan. Maar, hoe eenvoudig de spelregels ook lijken, je zal verbaasd zijn hoeveel tijd je soms nodig hebt om jouw bestemming te bereiken.

Satellietontvangst weggevallen!

In vergelijking met de meeste andere denkspellen van Smart Games, worden we ditmaal dubbel verwend. Niet één, maar liefst twee instructieboekjes met telkens 60 opdrachten en bijhorende oplossingen, netjes verdeeld over vier moeilijkheidsgraden: starter, junior, expert en master. Alles samen 120 raadsels, met telkens slechts één mogelijke oplossing.

Net zoals in een drukke onbekende stad vol éénrichtingsverkeer, kom je soms verduiveld dicht bij je bestemming, zonder erbij te kunnen. Aan jou om deze dan toch te vinden!

 • Aantal: 1 speler
 • Duur: 15 minuten
 • Leeftijd: vanaf 7 jaar
 • Auteur: Raf Peters
 • Uitgever: Smart Games

Spel in Zicht beoordeling

Smart Games staat op eenzame hoogte als uitgever van denkspellen voor één persoon. In elke spellenkast hoort minstens één van hun spellen te liggen. Wat ons betreft zou ‘City Maze’ dat spel mogen zijn. Niet meteen het makkelijkste van de reeks, want je heb flink wat ruimtelijk inzicht nodig om deze puzzel tot een goed einde te brengen. Toch is het spel ook voor mensen die minder goed zijn in kaartlezen of ruimtelijk denken de ideale trainingspartner op weg naar meer inzicht. Zeker eens proberen dus en vooral hopen dat je de weg niet kwijtraakt!

 • Spelmateriaal
  8
 • Tactiek
  10
 • Complexiteit
  8
 • Interactie
  2
Share.