Cocktail games

Kleine metalen doosjes, vierkante kaarten, eenvoudige spelregels en een losse sfeer? Dat moeten cocktailgames zijn. Schuif even ‘Jungle Speed’ aan de kant want er is meer. Cocktail games zijn ideaal voor uitbundige feesten waar ‘de slappe lach’ geen zeldzaamheid is. Maar er zijn er ook voor de serieuze of gezellige feestjes. Voor elke gelegenheid een spel, voor elk spel een gelegenheid. Hier kom je te weten welke Cocktailgame op jouw lijf geschreven staan.

Cocktail games horen thuis in de afdeling partyspellen, maar net zo goed bij de reisspellen. Bovendien zijn de meeste –in dit geval non-alcoholische- Cocktail games zeer geschikt voor kinderen.

Uitbundige party?

Tchin tchin, Tokyo train, Rythm & Boulet komen het meest tot hun recht in een gezelschap met een vrolijke sfeer. Haal één van deze spellen uit de kast op het juiste moment en de avond kan niet meer stuk.

‘Tchin tchin’ is een snelheidsspel. Leert klinken op de typische manier van zes verschillende landen. Wie zich als eerste door de verwarring heen worstelt, wint een beurt. Beloon deze met een drankje en de anderen maken op slag meer kans.

Ook ‘Tokyo train’ schept verwarring. Per team van twee is iemand de toerist en iemand een Japanse stationchef die orde op zaken stelt. Ambiance verzekerd met dit chaotische communicatiespel.

‘Rythm & Boulet’ gaat helemaal over gebaren uitvoeren en lachen met je eigen stommiteiten. Over dit spel las je meer in ‘Spel in zicht nr. 4’.

Gezellig feest?

Bij rustige feestjes heb je meer aan Rapidcroco, 22 Appels of Chabyrinth. Zin in een hersentraining of een spel bij de koffie? Kies dan één van deze drie.

Bij ‘22 Appels’ verzamel je appels door de boer en eventueel de hond door je boomgaard te verplaatsen. De andere speler probeert je zo te leiden dat je overladen raakt. Want met te veel appels verlies je dit tactische spel.

Eén van de krokodillen uit ‘Rapidcroco’ is de misdadiger. Met enkele tips ga je op zoek naar de verdachte. Maar die croco wijst naar een andere en die ook weer. Volg de ketting en ontdek de werkelijke dader. Rapidcroco herinnert ons aan ‘Monstermeppers’, alleen speelt Rapidcroco rustiger.

‘Chabyrinth’ is een spel waar straatkatten een nieuwe thuis krijgen. Door het tactische verschuiven van doolhofkaarten ontstaan verbindingen tussen katten en gezellige huizen. De beste kattenredder wint het spel.

Share.