Het magische labyrint

Het magische labyrintBoink, auw! Een kleine tovenaarsleerling wrijft in zijn ogen. Staat hier een muur? Blijkbaar wel. Samen met de andere leerlingen verkent hij nieuwsgierig het magische labyrint. Vandaag moeten ze immers een belangrijke opdracht vervullen: op zoek gaan naar magische symbolen. Dat zou best makkelijk zijn indien de grote tovenaars geen grapjes zouden uithalen. Als bij toverslag blijven wegen gesloten en komen verborgen tunnels tevoorschijn.

Labyrint bouwen

Het onderstel van het labyrint leg je in de speldoos. Je kan dan willekeurig het labyrint opbouwen door muurtjes te plaatsen. Standaard ga je voor 19 muren, maar je kan het ook moeilijker maken door er extra te bouwen. Zorg er wel voor dat elk vak ten minste één ingang heeft.

Wanneer je labyrint klaar is, leg je de vloerplaat erop en draai je eventueel het bord nog een paar keer zodat niemand meer weet waar de muren zijn. De zak met fiches leg je naast het speelveld. Eentje wordt eruit gehaald en op tafel gelegd: dit wordt het eerste symbool waar de tovenaarsleerlingen naar op zoek gaan.

Onzichtbare muren

Elke speler kiest een magnetische tovenaar en neemt een metalen bal. Je start in een hoek van het labyrint en duwt de bal voorzichtig onder de vloerplaat tegen de tovenaar tot de magneet daarin de bal vasthoudt. Tijdens je beurt gooi je met de dobbelsteen en verplaats je jouw tovenaar dat aantal vakjes. Je kan enkel horizontaal of verticaal bewegen maar je mag steeds van richting veranderen.

Als je tegen een onzichtbare muur loopt, valt de bal en rolt hij naar één van de vier hoeken. Het eventueel aantal overgebleven aantal stappen ben je kwijt. Je moet bovendien opnieuw naar je starthoek. Je moet steeds vlot vooruit bewegen en dus niet voorzichtig aftasten of er misschien een muur zit in de richting waar jij naartoe wil. Onthou dus goed waar de muren zitten om steeds vlotter door het labyrint te lopen.

Symbolen zoeken

Als je op het vakje met het symbool van de fiche komt, mag je die fiche houden. Je trekt een nieuwe fiche en die wordt voor alle spelers het nieuwe doel. Als je toevallig op het vakje van dat symbool staat, heb je geluk en mag je meteen de fiche nemen en een nieuwe trekken. Het spel eindigt als een speler vijf magische symbolen verzamelde.

  • Aantal: 2 – 4 spelers
  • Duur: 25 minuten
  • Leeftijd: vanaf 6 jaar
  • Auteur: /
  • Uitgever: Drei Magier Spiele

Spel in Zicht

Het magische labyrint is een eenvoudig uit te leggen geheugenspel. Maar dan wel eentje met zeer mooi spelmateriaal en een uitdagende opdracht. Het systeem van magneten en ballen die door de muren onder het spelbord vallen is erg origineel. Al lopende krijgen de spelers steeds meer informatie over waar de onzichtbare muren zich bevinden. Je probeert zo een grondplan in je geheugen op te slaan. Maar wellicht zal je meer dan eens binnensmonds vloeken als je ‘alweer’ tegen dezelfde muur aanloopt.

Naast je geheugen heb je ook wel wat geluk nodig, want de getrokken fiches kunnen heel dicht of net heel ver van jouw starthoek liggen. Het labyrint kan je ook telkens veranderen zodat je het eindeloos kan spelen en herspelen. Een echte aanrader en zowel leuk met kinderen als volwassenen

Share.