Over Spel in Zicht

Spel in zicht is een halfjaarlijks magazine!
Spellennieuws voor iedereen

Beste spellenliefhebber, speel je graag met vrienden of familie een gezelschapsspel? Dan hebben we goed nieuws voor jou. ‘Spel in Zicht’ is een halfjaarlijks magazine waarin je alle informatie krijgt over gezelschapsspellen in Nederland en Vlaanderen.

Maar ‘Spel in Zicht’ is ook méér dan een magazine. Zo krijg je twee keer per jaar onze e-Nieuwsbrief gratis in je mailbox. Je bent dan slechts enkele clicks verwijderd van alles wat je wilde weten over de spellenwereld. Met een simpele registratie inspireren we jou en je vrienden met spellen die je op het lijf geschreven zijn.

Van strategische denkspellen tot hilarische partyspelletjes. Van familiespellen tot beroemde spellenklassiekers. We hebben het allemaal en we gaan zelfs nog een stapje verder. Evenementen, interessante tips, roddels en geruchten… Je beleeft het vanop de eerste rij.

En het kan nog mooier! Iedere editie zijn er heel wat spellendozen te winnen. Hou onze prijsvraag dus goed in het oog. We wensen je alvast veel plezier…met ‘Spel in Zicht’

‘Spel in Zicht’ spelbesprekingen, hoe werkt het?

Elke spelbespreking start met een beschrijving van het spelverloop. We schetsen een algemeen beeld van de sfeer en het spelmechanisme. Merk dus op dat dit geen bespreking is van de spelregels tot in de kleinste details. In de spelbeoordeling zetten we de mening van onze redactie op papier.

Eindigen doen we met de evaluatie. Op die manier gidst ‘Spel in Zicht’ je in één oogopslag door de spellenwereld. We sommen we de voornaamste eigenschappen op, zoals de speelduur en de leeftijd. Tenslotte krijgt elk spel een aantal sterren toegekend in vier handige categorieën:

Spelmateriaal:

hoe mooier, functioneler of steviger het spelmateriaal, hoe hoger de score in deze categorie.

Tactiek:

in welke mate ben je afhankelijk van toevallige gebeurtenissen zoals het trekken van kaarten, een dobbelsteenworp of specifieke vakken op het spelbord. Een hoge waarde wijst op een spel dat een grote eigen tactische inbreng vraagt. Een lage waarde op een hoge toevalsfactor.

Interactie:

geeft aan of de spelers het gevoel hebben dat ze ‘samen’ spelen. Spellen waar iedereen bij elke speelbeurt actief betrokken is, scoren hoog. Spellen waar je vooral je eigen spel speelt of beslissingen neemt die weinig of geen invloed hebben op andere spelers, krijgen minder sterren.

Complexiteit:

de hoeveelheid factoren waarmee je rekening moet houden. Ook de spelregels spelen hierin een belangrijke rol. Een hoge waarde wijst erop dat er grote inspanningen nodig zijn om zowel het spel te begrijpen als om het te spelen. Makkelijke partyspellen en kinderspellen krijgen vanzelfsprekend minder sterren.

Het aantal sterren geeft geen appreciatie van een spel. Zo verkiezen sommige spelers bewust een spel met een erg lage complexiteit. Anderen zetten graag hun tanden in een tactisch meesterspel. De sterren geven een indicatie van wat het spel te bieden heeft.

Speelwijzer

Speelwijzer is ons magazine voor speelvogels. Bezoek zeker eens de website www.speel-wijzer.eu en schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief!