Penguins Parade

Penguins Parade | SmartGamesWat is het koud op de Zuidpool! Maar vooral glad. Zo glad zelfs dat vier pinguïnvriendjes uit mekaar zijn gegleden. In dit spel ga je aan de slag met magnetische puzzelstukken om de vier pinguïns weer juist te zetten. Penguins Parade tracht wat elk kinderspel wil bereiken: je tegelijk vermaken én iets bijleren. In het schattige activiteitenboekje moeten spelertjes de vier magnetische pinguïns telkens in één verticale, horizontale of diagonale rij proberen plaatsen. Zet jij de diertjes weer bij elkaar?

Handig voor op reis

Op reis wil je natuurlijk geen zware of complexe spellen meebrengen. En laat je best ook exemplaren met te veel onderdelen netjes thuis. Daarom dat deze Magnetic Travel Games vervaardigd werden om uiterst draagbaar te zijn. Penguins Parade komt in een klein boekje met harde kaft en een drukknop die het geheel dichthoudt. Binnenin zitten de spelregels, 48 verschillende puzzelopstellingen én zes magnetische stukjes plastic die je moet gebruiken om die puzzels op te lossen. Het idee achter het spel is erg eenvoudig: de 48 opdrachten tonen aan hoe je twee ijstegels moet vastplakken op het puzzelvlak. Dan is het aan jou om de vier pinguïntegels zo te plaatsen dat alle diertjes op één rij komen te staan, zonder dat je ze roteert of dat de tegels elkaar overlappen of de randen overschrijden.

Breintraining

Aangezien Penguins Parade interessant wil blijven voor de relatief brede groep van 5 tot 10 jaar, werd het spelletje opgedeeld in vier moeilijkheidsgraden. De Starter- en Junior-puzzels voorzien al een deel van de oplossing in de vraagstelling, wat het concept aanleren erg makkelijk maakt. Eens die eerste 24 puzzels geklaard zijn, kan je de stap naar de Expert- en Master-opgaves maken. Hier worden de hints weggelaten en wordt de diagonale richting aan het spel toegevoegd. Aangezien elke puzzel slechts één mogelijke oplossing kent, zijn sommige puzzels zelfs eventjes uitdagend voor de gemiddelde volwassene. Gelukkig staan de oplossingen steeds iets verderop in het boekje afgedrukt.

 • Aantal: 1 speler
 • Duur: 30 minuten
 • Leeftijd: vanaf 5 jaar
 • Auteur: -
 • Uitgever: SmartGames

'Spel in Zicht'-beoordeling

Met zijn ijskoude thema lijkt het misschien alsof Penguins Parade niet gerijmd kan worden met de zomermaanden, maar niets is minder waar! Zijn scherpe prijs en mooi ontwerp zorgen ervoor dat Penguins Parade een ideaal, leerzaam spelletje is, dat je als ouder zonder verpinken mag oppikken voor lange autoreizen. Zonder gepruts met kleine spelonderdelen of angst om die onderweg kwijt te spelen. De mooie magneten zijn groot en stevig, je raakt ze dus niet zomaar kwijt.

Ook de moeilijkheidscurve is heel interessant. Omdat de puzzels moeilijker worden, groeit dit spelletje met je kind mee. Zo beleeft die er een jaar later nog evenveel plezier aan. Een boeiende, leuk gemaakte puzzel voor jong en ook een beetje voor oud.

 • Spelmateriaal
  8
 • Tactiek
  2
 • Complexiteit
  4
 • Interactie
  2
Share.