Piloten zonder Vrees

Piloten zonder vreesVergeet de beruchte Bermudadriehoek: hier komt de Bermudavierhoek! Heel ver weg, midden in de oceaan, bevindt zich de levensgevaarlijke bermudavierhoek. In dit mysterieuze gebied verdwijnt het ene schip na het andere. Komt het door de verwoestende kracht van de natuur? Of zijn er zeemonsters in het spel? Misschien worden schepen wel ontvoerd door ruimtewezens! Sinds kort spoelen op de eilanden rondom het vulkaaneiland Habanabi echter goudstukken aan. Wetenschappers zijn het erover eens: er moet een prachtig schip vol goud gezonken zijn in de buurt van de vulkaan. De goudstukken liggen er voor het grijpen! Maar wie durft het aan om zich in de bermudavierhoek te wagen?

Pip en Pepper hebben jouw hulp nodig!

Op het speelbord zien we Habanabi en de eilandjes errond. Schuin van de vulkaan zien we ook het vliegtuig van de dappere piloot Pit klaarstaan om op te stijgen. Maar Pit en zijn trouwe hond Pepper kunnen deze klus niet alleen klaren. Ze hebben jouw hulp nodig! Elke speler die de overtocht aandurft, legt zijn telsteen naast het vliegtuig op de goudtelrand.

Beurtelings gaan de spelers van start. Wie aan zet is, gooit met vier dobbelstokjes. Op deze stokjes staan gekleurde pijlen afgebeeld, die de vluchtroute van het vliegtuig bepalen. Komt de kleur van één (of meerdere) van de dobbelstokjes overeen met de kleur van de vluchtroutes die je ziet vertrekken uit de startplaats, dan is jouw tocht begonnen. Je neemt het vliegtuig en laat het vliegen in de richting van de vluchtroute. Eenmaal boven het nieuwe eiland, heb je de keuze: het vliegtuig aan de grond zetten en de goudstukken meegraaien, of meer risico nemen en nog eens gooien in de hoop dat je kan doorvliegen naar een eiland waar nog meer goudstukken te rapen vallen. Op die manier vergaar je steeds meer goudstukken.

Ben jij een piloot zonder vrees?

Maar let op! Je vliegt binnen de bermudavierhoek. Alles kan plots mislopen. Wanneer je landt op een eiland met een jerrycan, ben je verplicht bij te tanken. Dit betekent dat je een dobbelstokje moet opofferen. De kans dat je het volgende eiland heelhuids bereikt, wordt nu heel wat kleiner. Helemaal jammer wordt het wanneer de worp met de stokjes je niet op een volgende eiland brengt. Je moet nu helaas helemaal terugvliegen en het vliegtuig op de startplaats neerzetten. Geen enkel goudstuk verdiend deze beurt.

Dankzij de goudtelrand hou je netjes bij wie in dit spel de meeste goudstukken verzamelde. Zodra iemand het laatste vakje van de goudtelrand bereikt, kennen we de winnaar. Hij of zij was de beste copiloot voor Pip en Pepper. Proficiat met de overwinning, waaghals. Je bent echt een piloot zonder vrees!

 • Aantal: 2 – 4 spelers
 • Duur: 10 – 20 minuten
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar
 • Auteur: /
 • Uitgever: Haba

Spel in Zicht

Wanneer we het duurzame materiaal van ‘Piloten Zonder Vrees’ bekijken, zijn we vooral gecharmeerd door de dobbelstokjes. Deze zijn een origineel alternatief voor de klassieke dobbelsteen. Het resultaat is hetzelfde, maar de beleving helemaal anders.

In dit mooi vormgegeven nieuwe dobbelspel van Haba, draait alles om geluk. Maar toch ook niet helemaal. Want zonder de nodige risico’s te nemen kun je niet winnen. Maar zelfs vanuit een uitzichtloze situatie kan je het spel toch nog naar je hand zetten. Op die manier blijft het boeiend tot aan het laatste goudstuk. ‘Piloten zonder Vrees’ is een kort en relatief eenvoudig dobbelspel voor het hele gezin, maar wel één waarbij spanning verzekerd is. Zeker uitproberen… als je durft!

 • Spelmateriaal
  8
 • Tactiek
  4
 • Complexiteit
  4
 • Interactie
  4
Share.