Star Wars: Battle of Hoth

3866_box_in_mirrorEen LEGO gezelschapsspel over Star WarsTM! Met Luke Skywalker, Darth Vader, Han Solo en andere helden. Smullen geblazen voor filmliefhebbers … In ‘LEGO Star WarsTM: the battle of HothTM’ houden de rebellen zich na de vernietiging van de eerste Death Star schuil op de ijsplanneet Hoth. Darth Vader ontdekt echter de precieze locatie van de rebellenbasis en valt aan. Maar omdat rondom de planeet een energieschild ligt, is hij gedwongen om met looptanks, AT-AT’s, en Stormtroopers de grondaanval in te zetten. De rebellen verweren zich met Snowspeeders en tauntauns. Wie zal er winnen? Ga de strijd aan in a galaxy far, far away.

Use the force!

Net zoals bij andere LEGO spellen mag je eerst bouwen. Verdeeld over 3 plastic zakjes vind je meer dan 300 elementen. Waaronder veel steentjes, een hoop kleine figuurtjes en de typische dobbelsteen waarop je de 6 zijden moet klikken. We bouwen zowel het spelbord als de gevechtsmachines. Eens het terrein klaar ligt en de troepen opgesteld staan, kan de strijd beginnen. De speler de basis van de vijand binnendringt of de vijand uitroeit, wint de strijd.

De speler aan de beurt mag telkens twee acties uitvoeren: verplaatsen of aanvallen. Je mag nooit in dezelfde beurt met één speelstuk twee keer aanvallen of verplaatsen. Aanvallen heeft alleen maar zin als je een tegenstander binnen bereik hebt. Stormtroopers of rebellen kunnen maar 1 vakje ver aanvallen. Maar ze zijn met meer, dus kunnen wel wat verliezen aan. Tauntauns, snowspeeders en AT-AT Walkers hebben speciale eigenschappen. Sommige schieten schuin, sommige recht vooruit, sommigen ver en sommigen alleen dichtbij. Heb je het doel geraakt? Dat bepaalt een worp met de dobbelsteen.

Wie wint? Luke of Darth Vader?

Als bevelhebber van je leger probeer je het overzicht te bewaren en de juiste tactiek te bepalen. Als je dan nog een beetje geluk hebt bij het aanvallen lijkt de overwinning al binnen. Tenzij je tegenstander even geslepen is natuurlijk.

Een spelletje duurt niet lang. Op een kwartiertje is de winnaar bekend. Maar reken maar dat je onmiddellijk nog eens wil spelen. En vergeet niet dat je met LEGO speelt, met alle voordelen van dien. Je kan heel makkelijk een nieuw slagveld bouwen, nieuwe hindernissen bedenken of zelfs nieuwe regels uitvinden. Er zijn een hele reeks bekende personage uit de films aanwezig waarvoor je een speciale kracht kan bedenken. Als je wil kan je zelfs de gevechtsdobbelsteen aanpassen en er een heel nieuw spel van maken.

 • Aantal: 2 – 4 spelers
 • Duur: 10 – 20 minuten
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Auteur: /
 • Uitgever: Lego

Spel in Zicht

The Battle of Hoth is een erg leuk spel met eenvoudige spelregels. Een stevige basis die nog leuker wordt als je zelf regels gaat bedenken (iets wat in de spelregels wordt aangemoedigd). Zo kan je met andere LEGO stenen het spelbord vergroten, hindernissen bedenken, de dobbelsteen veranderen en zelf speelfiguren toevoegen. Zo groeit het spel mee met de kinderen en blijft het interessant.

Ideaal speel je het spel met 2, maar je kan ook in teams spelen als je wil. Ook hier kan je zelf regels voor verzinnen. Volgens de doos is het spel speelbaar voor kinderen vanaf 8, maar als Star Wars fan en met een beetje spelervaring kan je al vanaf 6 aan de slag.

 • Spelmateriaal
  10
 • Tactiek
  6
 • Complexiteit
  4
 • Interactie
  8
Share.