Sushi Dice

Sushi diceHet restaurant loopt bomvol, want iedereen hoorde dat er vandaag topchefs aan de slag zijn. Niet alleen maken ze de beste sushi uit verse ingrediënten, ze slagen er bovendien in deze maaltijden aan een verschroeiend tempo tot bij de klant te krijgen!

Bah!

De auteur van Sushi Dice maakte eerder het ietwat vergeten, maar vrij complexe bordspel genaamd Wiraqocha, maar met deze poging gooit hij het wel over een heel andere boeg. Niet alleen beperken de spelelementen van Sushi Dice zich tot fraaie speelkaarten en unieke dobbelstenen, het werd ook nog eens een spel dat je op 2 minuten uitlegt en op 15 minuten speelt. Ideaal dus als vuller van een bordspelavond, of als instap voor jonge kinderen.

Twee tot zes spelers vechten het in onderlinge duels uit om zich tot beste sushichef te kronen. Drie receptkaarten worden in het midden van de tafel gelegd en zodra het duel start, rollen en herrollen twee spelers hun dobbelstenen om de ingrediënten van één van de drie kaarten te bekomen. Heb je de perfecte combinatie van dobbelstenen? Dan druk je vliegensvlug op de bijgeleverde bel om aan te geven dat je klaar bent met een gerecht.

Vijf van de zes dobbelsteenzijden staan symbool voor een ingrediënt, maar de zesde zijde vertoont een zwarte doodskop. Ziet je tegenstander dit symbool verschijnen? Dan mag hij ‘Bah!’ roepen en ben je verplicht om al je dobbelstenen opnieuw te gooien. Inclusief diegene die je al had bewaard om een recept af te maken.

Mooi en snel

Sushi Dice houdt zo een erg hoog tempo aan. Zodra één van de twee duellerende chefs een recept klaar heeft, is het de beurt aan de volgende twee spelers om een duel uit te vechten.

Als toeschouwer in een spel voor meerdere deelnemers heb je trouwens nog een extra functie: gooien beide duellisten namelijk op het zelfde moment een schedel, dan mag je ‘maté’ (het Japanse woord voor ‘stop’) roepen. Hierdoor wordt het duel meteen gestaakt zonder dat er nog recepten kunnen vervolledigd worden. En is het de beurt aan diegene die maté riep én diegene met de minst verzamelde kaarten.

 • Aantal: 2 – 6 spelers
 • Duur: 15 minuten
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar
 • Auteur: Henri Kermarrec
 • Uitgever: Asmodee Benelux

Spel in Zicht beoordeling

Met een leuke gimmick als de hotelbel in de verpakking, spreekt de aantrekkingskracht van Sushi Dice voor zich. De eerste paar spelletjes zijn zeer vermakelijk. Zelfs voor doorwinterde spelers. De leuke vormgeving en eenvoudige regels maken het vooral een perfect spelletje om jonge kinderen een tijdlang mee zoet te houden. Maar net zoals bij sushi geldt; eet met smaak, maar vooral met mate.

 • Spelmateriaal
  6
 • Tactiek
  2
 • Complexiteit
  2
 • Interactie
  4
Share.