Titanic

TitanicToen een te laat opgemerkte ijsberg een eeuw geleden het onzinkbaar schip Titanic toch deed zinken, gingen alle passagiers – vrouwen en kinderen eerst – op zoek naar de reddingssloepen. Helaas waren er veel te weinig sloepen aan boord, en zorgden chaos en paniek er zelfs voor dat de eerste boten halfleeg vertrokken. Slechte organisatie zeg je? Jij kan beter? Goed, dat kan je nu bewijzen in het spel Titanic.

Makkelijk, zoals 1,2 3

In het spel Titanic is er genoeg plaats voor alle drenkelingen. Maar je moet goed opletten wie je in welke sloep laat instappen, want een boot manoeuvreert nu eenmaal niet zo makkelijk.

De eerste stap is het plaatsen van de boten en de passagiers op de golven, zoals aangeduid op de opdrachtkaart.. Vervolgens moet je de boten zodanig verplaatsen dat ze alle passagiers kunnen oppikken. Als je iedereen redde, vond je de juiste oplossing. In het opdrachtenboekje staan 48 uitdagingen, in stijgende moeilijkheidsgraad.

Reddingsacties coördineren

De spelregels zijn dan wel erg eenvoudig, een reddingsactie coördineren is dat helaas niet altijd. Drenkelingen zijn wanhopig en kruipen dus op een schip zodra dat kan. Ook al wou je dat plaatsje misschien voor een andere passagier vrijhouden. Reddingssloepen die vol zijn, gaan bovendien voor anker. Zij kunnen niet meer bewegen en blokkeren andere boten.

Een goed plan maken is dus zeker nodig. En hoe hoger de moeilijkheidsgraad, hoe uitgekiender je plan moet zijn. Plezier verzekerd!

Digitaal spelen

Ben je benieuwd hoe Titanic werkt? Wil je het online spelen?
Dat kan: surf naar www.spelinzicht.eu en probeer het uit!

 • Aantal: 1 speler
 • Duur: 5 – 10 minuten
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Auteur: R. Peeters
 • Uitgever: SmartGames

Spel in Zicht

Van junior matroosjes tot echte ervaren kapiteins, ze komen hier allemaal aan hun trekken. De uitdagingen gaan van heel makkelijk tot razend moeilijk.

De beperkte beweging van de boten voelt realistisch aan en zorgt voor de nodige frustratie en tegelijk motivatie om verder te blijven zoeken naar de juiste oplossing om alle passagiers te redden. Hoe meer passagiers je oppikt, hoe meer plaats er vrijkomt in zee. Maar tegelijkertijd wordt de bewegingsruimte beperkt door volle reddingssloepen.

De digitale versie van het spel is nog verslavender. Je kan heel snel opnieuw beginnen, een stap terugkeren of een ander level kiezen. Enkel voor het spelende orkestje moet je zelf zorgen. En de beloning is groot, want wie wil nu niet de leider van een geslaagde reddingsoperatie zijn? Probeer het zeker uit: op www.spelinzicht.eu

 • Spelmateriaal
  6
 • Tactiek
  4
 • Complexiteit
  4
 • Interactie
  2
Share.