Ultimate Warriorz

Ultimate Warriorz | AsmodeeNa jaren van onrust op het eiland, staat de boel op ontploffen. Een titanenstrijd moet beslissen wie de ultieme krijger is en bijgevolg de nieuwe heerser wordt. Mits de nodige dosis lef zou jij dat wel eens kunnen zijn! Of ben je bang om vuil te worden misschien?

Zij die gaan sterven, groeten u!

Wat al jarenlang onafwendbaar leek, is nu effectief een feit: De ‘Trial Rumble’ staat voor de deur!  In dit gevecht der gevechten staat de alleenheerschappij van het ‘Einde-van-de-Wereld-eiland’ op het spel. De acht stammen hebben hun beste krijger afgevaardigd naar deze strijd. En terecht, want dit wordt niet zomaar een robbertje vechten. De Trial Rumble wordt een slachtpartij op leven en dood, die doorgaat tot slechts één krijger overleeft. Deze held  bezorgt zijn stam meteen ook de totale macht op het eiland en mag zich terecht de enige echte ‘ultimate warrior’ noemen.

Voel het zand van de arena

In een handomdraai (letterlijk en figuurlijk!) wordt de speldoos omgetoverd in een levensechte spelarena, waarin de superkrijgers helemaal tot leven komen. Bij aanvang van het spel krijgt elke speler een reeks actiekaarten, een aantal levensfiches en één geluksfiche. Vervolgens plaatst elke  speler zijn of haar krijger in een zone van de arena. Meer is er niet nodig om de strijd op gang te trekken.

Tijdens de eerste van maximaal zeven gevechtsrondes kiest iedereen in het geheim een eerste actiekaart uit. Vervolgens slaat elke krijger ­– om de beurt – zijn slag: afhankelijk van de sterkte van de eerst gekozen actiekaart, kan de krijger zich verplaatsen in de arena en/of een handgevecht aangaan en/of een tegenstander beschieten vanop afstand.

Die gevechten worden uitgevochten aan de hand van dobbelstenen. Hoe beter de aanvaller werpt, hoe meer schade het slachtoffer lijdt. Die laatste bekoopt dat met het inleveren van levensfiches. De winnaar van het gevecht wordt voor zijn strijdlust beloond met lauwerkransen.

Van zodra iemand al zijn levensfiches verloren heeft, bezwijkt deze aan de verwondingen en moet hij het strijdtoneel onherroepelijk verlaten. Zo spelen we verder tot er één ultieme warrior overblijft.

Teamspirit

Naast de basisversie bieden de spelregels ook een spelvariant aan waarbij je het in teams tegen elkaar opneemt. In die versie worden ook de aspecten teamspirit en zelfopoffering bij het spel betrokken. Een leuke variant die een volledig andere kijk geeft op de Trial Rumble.

 • Aantal: 2-8 spelers
 • Duur: 30 minuten
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Auteur: Guillaume Blossier
 • Uitgever: Asmodee/Matagot

'Spel in Zicht'-beoordeling

In de speldoos vinden we heel wat mooi thematisch uitgewerkt spelmateriaal. Hoewel het krijgerthema de ene erg aanspreekt en de andere wellicht wat afschrikt, menen wij toch dat Ultimate Warriorz door zijn spelmechanisme voor de meeste spelers een voltreffer is.

Ultimate Warriorz is een vrij eenvoudig en kort bordspel dat kan gespeeld worden van twee tot acht spelers. Je kan het spel enkel naar je hand zetten door een combinatie van tactisch inzicht en het nodige geluk. Bovendien verloopt elk spel helemaal anders. Omdat elk van de acht krijgers zijn sterktes en zwaktes heeft, zal de keuze van de krijgers telkens voor een ander spelverloop zorgen. Daarnaast is er ook de spelvariant voor teams. Op die manier krijg je een spel met een grote herspeelbaarheid. Hoewel je na een aantal spellen weet wat je beter wel en niet doet, blijft de onvoorspelbaarheid groot. Wij zijn alvast verkocht en we hopen van jullie hetzelfde. Ten aanval!

 • Spelmateriaal
  8
 • Tactiek
  6
 • Complexiteit
  4
 • Interactie
  6
Share.