Vikings

VikingsMeer dan 1.000 jaar geleden plunderden en brandschatten stoere zeevaarders uit het huidige Zweden, IJsland, Denemarken en Noorwegen heel Europa. Op zoek naar roem en rijkdom. Ze waren met voorsprong de beste scheepsbouwers van hun tijd. Getuige daarvan hun meest bekende schepen: de kleine, vinnige snekken en de grote stevige drakars. Iedereen was bevreesd voor deze reuzen uit het noorden, want de krijgers waren alles en iedereen de baas. Behalve misschien een zeestorm?

Storm op zee

Help! Onze vrienden de Vikingen zitten vast op zee in een gigantische storm. Draaikolken sturen hun drakars alle richtingen uit en door de verwoestende wind dreigen ze voortdurend om te slaan. Zorg ervoor dat je de vikingschepen veilig uit de storm loodst. Hun dank zal groot zijn. Wie weet krijg je zelfs een deel van de buit?

Smart Games stelt met ‘Vikings – brainstorm’ een nieuw denkspel voor. Wanneer we de doos openen zien we een speelbord, verschillende blauwe draaikolk-puzzelstukken en vier drakars in verschillende kleuren. Afhankelijk van de gekozen opdracht, plaats je meer of minder draaikolken en drakars op het speelbord.

Door de vikingschepen op het bord te bewegen, verplaats je ook de draaikolken. Via dit draaimechanisme, kan je de schepen tot in hun thuishaven leiden. Maar let op! Vaker dan je wenst, zullen draaikolken de gewenste beweging van de andere puzzelstukken blokkeren. Alleen de meest zeewaardige Viking met het juiste inzicht in de beweging van de golven zal ontsnappen aan de grillen van de storm en zijn schepen veilig de haven inloodsen.

Voor ieder een storm op maat

Het bijgeleverde instructieboekje met 60 opdrachten en bijhorende oplossingen, netjes verdeeld over vier moeilijkheidsgraden, biedt voor elk wat wils. Spring snel aan boord van één van de drakars en loods het schip dankzij jouw inzicht doorheen de maalstroom de haven in. Zeeziek? Ik dacht het niet!

 • Aantal: 1 speler
 • Duur: 5 – 20 minuten
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar
 • Auteur: /
 • Uitgever: SmartGames

Spel in Zicht

Smart Games brengt met 'Vikings - brainstorm' opnieuw een origineel denkspel uit. Vooral het spelmateriaal steekt er deze keer bovenuit. Het mechanisme van het automatisch meebewegen van drakars en draaikolken, is origineel bedacht én uitgevoerd. Neem daarbij de stevige kwaliteit van het materiaal en het mooi uitgegeven opdrachtenboekje en je komt opnieuw uit bij datgene waarvoor Smart Games intussen garant staat: een leuk en kwalitatief hoogstaand denkspel voor één speler. Prima vermaak dus voor wanneer je alleen bent, hoewel het zeker aan te rader is om samen met vrienden een moeilijke uitdaging aan te gaan. ‘Vikings - brainstorm’ heeft alvast (meer dan) onze goedkeuring. Het is nu aan jou om de storm te trotseren!

 • Spelmateriaal
  8
 • Tactiek
  10
 • Complexiteit
  6
 • Interactie
  2
Share.